4 Aralık 2013 Çarşamba

ChatRoulette Tr Bağlan Chatroulet chat rulet rulette çet ruleti

Country : All kısmından Türkey seçerseniz sadece Türklerin camları açılır. Only with a webcam işaretlerseniz sadece camı açık olanlar açılır.

Chatroulette, ülkemizde kısa zaman önce kurulmuş rastgele çevrim içi sohbet ağıdır. Sisteme bağlanıldığı zaman karşınıza 1 kişinin çıkacağı webcam kamerası bulunmaktadır. Bu kamerada karşınızdaki kişi ile hem metin olarak yazışabilir hemde kamera üzerinden sesli sohbet yapabilirsiniz. Karşınızdaki kişi eğer ahlaksız bir görüntüye sahip ise rapor ederek site üzerinden engellenmesini sağlayabilirsiniz.

Chat roulette, dünya üzerinde oldukça popüler olarak kullanılan chat servislerinin başında gelmektedir. Başlangıçta oldukça popüler olan Chatroulette’yi Türkiye’de Sibersahne.com‘un rekabeti bitirmek üzereyken Google, Chat rulet’in imdadına koştu. Sibersahne.com, Google arama sonuçlarında banlanınca insanlar maalesef tekrardan Chatroulette üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Daha sonrasında tekrar yükselme yaşayan Chatruleti son zamanlarda yaptığı değişiklik nedeni ile kullanıcı tarafından oldukça tepki ile karşılaştı. Üyelik sistemi nedeni ile insanlar Chatroulette’yi bırakmak zorunda kaldılar. Ama buna rağmen halen dünya üzerinde en çok kullanılan kameralı sohbet sistemlerinin başında gelmektedir.

Chatroulette, bir türlü Türkiye ayağına özel Türkçe bir sistem geliştirmedi. İnsanlar Türkiye’de halen bu sisteme karşı yabancı durumdadır. Üye olurken yada sistemi kullanırken yabancı içerikler nedeni ile insanlar sıkıntılı durumdalar. Bu nedenle baya gerileme yaşamaktadır.

Peki bundan sonra ne olacak ? Bundan sonra sibersahne.com tıpkı eski günlerde olduğu gibi chatroulette ve diğer sistemlerin koltuğu Türkiye’de sallamaya devam edecek. Verilen uzun aranın sonu geldi. Artık çet rulet burada daha güzel olacak ve burada insanlar aradığını bulacaktır. Sizler için elimizden geldiğince daha esnek ve daha rahat bir site sunacağız. İnsanlar bu sitede aradığını zamanla bulacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder